Keikat
- 03.11.12
Nuclear nightclub, Oulu

- 04.02.12
Hevimesta, Oulu

- 01.07.11
Nuclear nightclub, Oulu

- 02.07.11
Siitari, Vaala

- 23.04.11
Nuclear nightclub, Oulu

- 02.04.11
The Rock Pub, Kokkola

- 01.04.11
Hevimesta, Oulu

- 09.10.10
Kuusisaari, Oulu

- 14.08.10
Siitari, Vaala

- 07.05.10
Hevimesta, Oulu

- 13.04.10
Semifinal, Helsinki

- 04.12.09
Nuclear nightclub, Oulu

- 24.06.09
Hevimesta, Oulu

- 24.04.09
Kuusisaari, Oulu

- 16.08.08
Ravintola Caio,
Oulu

Valikko

Korina - Bändi

Jaakko S. (kitara)     Juho (rummut)     Jussi (laulu, kitara)     Jaakko K. (basso)Historia


2005-2006

Korina sai alkunsa oululaisessa baarissa loppuvuodesta 2005 Jussin ja Juhon puheista pistää bändi pystyyn. Molemmilla oli aiempaa bänditaustaa [Jussi (lukuisia nimettömiä projekteja), Juho (Regnum,Solmath ja Bodybagged)], mutta olivat tuolla hetkellä vailla bändiä. Tästä tuli siis idea pistää oma bändi pystyyn.

Soittoa ruvettiin kokeilemaan heti tammikuusta 2006 Hiukkavaaran kasarmilla, josta Jussi oli muutamia kuukausia aiemmin hommannut treenitilat. Homma pelitti hyvin jo alusta asti ja oli selvää, ettei korinasta tule coverbändiä vaan jo kolmansissa reeneissä Korina väänsi omaa materiaalia.

2007

Puolitoista vuotta vierähti yhteensoittoa reenailessa ja omia biisejä tehdessä. Jossain vaiheessa bändille keksittiin nimikin ennen ensimmäisen demon nauhoituksia.

Toukokuussa aloitimme ensimmäisen demon "Musta valkeneva hullu" nauhoitukset treeniksellämme hiukkavaarassa. Juho purkitti rummut ja Jussi hoiti kaiken muun jäljelle jäävän. Esiintymiskielestä ei tiennyt vielä kumpikaan, joten päätimme nauhoittaa muutaman englanniksi ja muutaman suomeksi, ja katsoa kumpi meille passaisi paremmin.

Demo valmistui kesä-heinäkuun vaihteessa ja sai osakseen ihan hyvän vastaanoton kahden miehen orkesteriksi. Bändillä oli kuitenkin alusta asti tarkoituksena keikkailla aktiivisesti tulevaisuudessa, joten rupesimme etsimään bändiimme toista kitaristia sekä basistia. Bändi kasvoi loppukesästä nelihenkiseksi poppooksi, kun remmiin liittyivät: Jaakko Suomalainen,kitara (EX-Hatetrend) ja Jaakko Kylmäoja (EX-Taikalintu). Loppuvuosi kuluikin reenailen porukalla vanhaa ja uutta tulevaa materiaalia, jota oli jo muutaman biisin verran kasassa.

2008

Alkuvuodesta aloitettiin toisen demon "Julma maa" nauhoitukset. Uusia biisejä purkitettiin viisi kappaletta esiintymiskielenkin vakiinnuttua suomeksi. Kyseinen demo valmistui kesäkuussa, jonka jälkeen bändi aloitti treenaamisen todenteolla. Elokuussa Korina pääsi vetämään ensimmäisen keikkansa oululaisessa ravintola Caiossa. Meno oli hyvä ja kaikille jäi hyvä maku suuhun. Taas oli aika aloittaa uusien biisien vääntäminen ja tässäpä se loppuvuosi vierähtikin.

2009

Uusia biisejä oli saatu kasaan kuusi, joista neljä päätettiin purkittaa. Korina päätti tehdä uusista biiseistä yksinkertaisempia ja rankempia sekä tällä kertaa esiintymiskieli päätettiin vaihtaa ja jättää pysyvästi englantiin. Kolmannen demon nauhotukset aloitettiin huhtikuun alusta ja odottaminen loppui elokuun lopulla kun uudet demot saatiin kouraan. Vuoteen sisältyi kolme todella hyvää keikkaa, joista mainittakoot keikka Heimian kanssa Oulun Hevimestassa ja keikka Lahtelaisen Tuoni-Yhtyeen kanssa Oulun Nuclear Nightclubissa. Kuluvana vuonna Korina soi myös Radio Rockilla.

2010

 

Contact/Booking:
juho@korina.fi

© Humis Designs 2008